ПейПал регистрация сметка (ПайПал)

  В случай, че развивате онлайн бизнес или извършвате някаква услуга дистанционно - много потребители предпочитат да плащат през ПейПал. В зависимост от произношението, за някои е известно, като ПайПал. Също така за много услуги и продукти от чужбина сигурно ще е по-удобно и сигурно да платите през ПейПал (ПайПал). За това тези, които имат затруднения с отварянето и регистрация на ПейПал сметка, могат да следват инструкциите по-долу за регистрация в ПейПал (ПайПал):

1. Първо посетете ПейПал (ПайПал) от тук,  за да отворите регистрационната форма на Пейпал за откриване сметка и ПейПал регистрация :

2. След това натиснете Sign Up Today! както е показано на изображението долу, за да започнете Вашата Пейпал регистрация.

 

Ще се отвори страница за избор на вид ПейПал сметка, а те са:

Персонална ПейПал сметка - за пазаруване онлайн.

Бизнес ПейПал (ПайПал) сметка - за тези, които пазаруват и продават по Интернет.

Изберете по-добре втория вид - "Бизнес", в правоъгълника в дясно който е със заглавие: "PayPal for business", за да можете да получавате плащания с такава ПейПал регистрация. С персоналната може само да пазарувате, но не може да Ви се превеждат пари в картата. След време винаги можете да промените вида на сметката си, което най-вероятно няма да виждате смисъл да правите. Страницата би трябвало да ви се отвори автоматично с настройка, че живеете в България ако в момента правите регистрацията си в ПейПал (ПайПал) от България. Моля оставете тази настройка така освен ако не притежавате сметка в банка в друга държава и непременно държите да използвате чуждестранната си банкова сметка за Вашата ПейПал сметка. Не избирайте страна в която нямате банкова сметка, защото картата в която ще получавате парите си е обвързана с определена банка в дадена държава, ПейПал след това не ви дава възможност да промените държавата си и така ще се наложи пак да отваряте нова ПейПал (ПайПал) сметка с нова ПейПал регистрация. Езика също може би ще се наложи да го оставите да е English, защото ПейПал не е преведен на български или можете да го промените ако ви е по лесно да го ползвате на някой от другите езици на който е преведен - можете да разгледате.

 

След, като изберете един от вариантите показани по-горе, ще ви се отвори форма, подобна на тази която е показана по долу. Тук показаната форма е само за превод и демонстрация, за да попълните вярно и коректно данните си в оригиналната форма за регистрация на ПейПал (ПайПал), за това моля попълвайте само полетата в оригиналния сайт на ПейПал, а от тук долу черпете информация само за превод и упътване ако не можете да четете на английски или някой друг от езиците на който е преведен ПейПал или просто за сверка ако срещате затруднение при регистрация в ПейПал:

ПОПЪЛВАЙТЕ ФОРМАТА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В ПЕЙПАЛ САМО С ЛАТИНСКИ БУКВИ

Не се забавяйте прекалено много при попълването на данните, тъй като системата няма да Ви допусне да продължите от съображения за сигурност. Ако получите съобщение, като това на снимката по-долу значи сте се забавили прекалено, за това опитайте се да попълните формата на първа страница за по малко от 15 минути, но самото съобщение Ви предупреждава да не използвате бутона от браузъра за връщане назад, а отново да стартирате отначало. Можете да използвате и връзката тук

Моля попълнете всички полета

Business Account Sign Up

1Information 2 Account

Business Information

Please enter the information for your group, organisation, government entity, individual business or partnership.

Business type От това падащо меню трябва да изберете подходящия вид на бизнес сметката Ви в ПейПал (ПайПал). Изберете това, което наистина съответства на Вашите намерения: Individual - Индивидуална; Sole proprietorship - Едноличен търговец; Partnership -Партньорска; Corporation - Корпоративна;

Business name Въведете в това поле името на Вашия бизнес. Дори да нямате  такова, въведете някаво.

Address line 1 Адрес

Address line 2 (optional) Втори адрес. Оставете това поле празно ако нямате такъв.

City   Тук въведете името на населеното място на адреса, който посочихте горе.

State / Province / Region Област

Postal code Пощенски код

Когато въвеждате цялата тази информация за адрес в ПейПал регистрацията - изписвайте я с латински символи. така както е изписана в някой официален документ - например личната Ви карта, международен паспорт или документ от банката.

Category От падащото меню изберете подходяща категория за Вашия бизнес. Ако предпочитате да е  нещо по-неутрално, изберете Business to business или Nonprofit.

Subcategory Това е подкатегория. Тук не е задължително да избирате нещо. Можете да го оставите просто както си е.

Business URL (optional) Попълнете това поле с адрес на уеб сайт ако притежавате такъв. Ако не - тогава го оставете празно.

Business owner contact information

Please enter the contact information for the owner of this business or the primary contact person for this account.

First name Вашето име изписано на латинеца, така както е в личната карта.

Last name По същия начин Вашата фамилия

Country of citizenship. Select a country or region. От това падащо меню в ПейПал регистрационната форма можете да промените Вашето гражданство. Ако сте български гражданин и правите регистрацията си от България, би трябвало полето автоматично да е нагласено и да се вижда, че е изписано "Bulgaria". Уверете се че това е така.

Work phone

ext.   Попълнете тези полета в ПейПал с номера на Ваш телефон, който е действащ. Не се притеснявайте за това кои цифри в кое поле ще сложите. Можете да попълните и само първото поле, а второто след ext. да оставите празно. Не се притеснявайте и как ще изпишете телефона с нули + или както и да е в тази нова форма на ПейПал това е без значение вече. Системата на ПейПал (ПайПал) ще приеме Вашата форма без значение как сте изписали телефона. След като се регистрирате винаги можете да прегледате Вашия телефон как е изписан във данните на Вашия профил. Ако се появява неправилно ще имате възможност да го коригирате тогава.

Home phone (optional) Можете да оставите това поле празно.

Mobile phone(optional) Можете да оставите това поле празно.

Home address Домашен адрес

Same as business address
Enter different address  
Формата автоматично се появява така по подразбиране. Това означава, че не е нужно да въвеждате още веднъж адрес - тъй като тук се посочва, че домашния Ви адрес е същия, като бизнес адреса. Ако го смените ще се появят допълнителни полета за въвеждане на различен адрес.
След като сте попълнили ПейПал формата за регистрация, натиснете жълтия бутон "Continue" с който завършва формуляра и се намира тук на това място най-долу на страницата.
 
Ще се отвори втора ПейПал страница, която е продължение на формуляра за ПейПал (ПайПал) регистрация. Не се забавяйте прекалено много при попълването на данните, тъй като системата няма да Ви допусне да продължите.

Business Account Sign Up

Create a PayPal business account login

Please fill out all fields Моля попълнете всички полета. Не се забавяйте прекалено много при попълването на данните, тъй като системата няма да Ви допусне да продължите.

Email Address. You will need this to log into PayPal Имейл адрес. Въведете Вашия имейл адрес. Той ще бъде използван, когато Ви превеждат пари. Също на него ще получавате съобщение с подробности за всяка транзакция направена през Вашата ПейПал сметка.

Password. Password must contain at least 8 characters Измислете и въведете парола с която ще влизате във ПейПал сметката си.

Re-enter password Повторете тук още веднъж паролата.

Security question 1 От падащото меню изберете един от въпросите. Ако сте въвели сигурна парола и сте я запомнили добре или най-добре записали на сигурно място, тогава тук е без значение какво ще изберете. Това е само в случай, че в бъдеще Вие забравите паролата си и се предпприемат действия за възстановяване и.

Answer Въведете някакъв отговор възможно по-сложен ако сте си записали паролата вече на сигурно място. Можете да напишете всичко с латински символи.

Security question 2  От падащото меню изберете един от въпросите.

Answer   Въведете някакъв отговор възможно по-сложен ако сте си записали паролата вече на сигурно място. Можете да напишете всичко с латински символи.

Enter the code   В оригиналната форма за регистрация в ПейПал, над това поле ще видите изображение със код. Напишете в това поле този код точно така, както го виждате. Ако виждате някои букви да са изписани, като главни, напишете ги като такива в полето, съответно малките като такива, както ги виждате.

Please view, print or save the documents linked below.For more information on the main characteristics of the PayPal service, please read our Key Payment and Service Information.

......... Отбележете това квадратче с кликане на мишката върху него. Така заявявате, че сте съгласни с условията и правилата на ПейПал. Ако то не е отбелязано, системата разбира това, като несъгласие с правилата и няма да Ви допусне да създадете сметката.

И сега кликнете върху жълтия бутон тук най-долу с надпис "Agree and Continue"

При вярно попълнени полета ще се появи страница подобна на снимката, която е по-долу, което означава, че вече сметката ви е създадена и можете да влезете и вкарате данните си от вашата VISA карта в която ще получавате в бъдеще плащания, а така също ще можете да извършвате такива. Важно!!! Преди това отворете имейла си и от там потвърдете своята регистрация.

Така изглежда ПейПал съобщението за успешно създадена ПейПал сметка

При проблем с някое поле, няма да се появи тази страница, а вместо това ще си останете на същата, като проблемното поле ще можете да го разберете кое е, защото надписа му ще се промени в червен цвят автоматично от системата на ПейПал. Помислете какъв може да е проблема и го коригирайте. Използвайте формата за контакт на този сайт ако имате проблем с регистрацията в ПейПал, за да го разрешим заедно онлайн.

Щом завърши регистрацията в ПейПал - ще получите два имейла от ПейПал във Вашата поща. Отворете този, който е озаглавен: "Confirm your email address and choose a payment solution". В писмото ще видите жълт бутон на който пише "Confirm Email" Натиснете го, за да потвърдите и активирате Вашата сметка в ПейПал. Това директно ще отвори Вашата сметка и ще изведе съобщение в зелено, че сега успешно сте потвърдил Вашият имейл адрес, както на снимката по-долу:

ПейПал успешна регистрация

Ако в момента нямате кредитна карта от която да вкарате вашите данни, оставете тази страница без да правите нищо и я затворете.

След като ви издадат кредитна карта от вашата банка, тогава можете да въведете Вашите данни от кредитната си карта във вашата ПейПал сметка.

Вижте по време на регистрацията си как е Официалният адрес на ПейПал (ПайПал). Запомнете го и Когато става въпрос за Вашата ПейПал сметка - винаги проверявайте дали сте на официалния адрес на ПейПал (ПайПал), за да избегнете измами.

До тук не свършва всичко. Когато влезете във Вашата новосъздадена сметка в ПейПал след регистрацията, ще видите, че има някои изисквания които е необходимо да изпълните, за да премахнете всякакви ограничения, особено при превода на пари от ПейПал сметката във Вашата карта. Основното е да въведете данните от дебитната или кредитната си карта, за да можете да оперирате с нея без всякакви ограничения през ПейПал (ПайПал).  След това ПейПал в рамките на 24 часа ще изтегли малка сума - например ако сметката Ви е в Евро, ПейПал ще изтегли от картата Ви 1,5 Евро, за да удостовери, че Вашата карта е годна за бъдещи транзакции, които Вие ще искате да правите. След като извърши това ще Ви бъде дадена възможност да въведете в ПейПал сметката си, уникален код,който можете да намерите във разпечатка от движението по Вашата банкова сметка на картата. Това можете да направите в банката, която Ви е издала картата, като искате разпечатка на последните транзакции от последните 2 дни или на банкомата на банката ако има такава услуга, като изберете от банкомата да Ви даде информация за последните тегления или ако Вашата банка Ви е предоставила достъп до онлайн банкиране.

Как става всичко това? Най - горе, под менюто за навигация ще видите следната информация:

Welcome, Vasheto Ime (тук под личния поздрав за добре дошъл > )

Business Name: first5 I Account Type: Business I Status: Unverified I Get verified I Account Limits: View Limits

Last log in Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. on March 2, 2012 14:34 PST " Get Verifed" е връзката,която ще ви отведе до формата в която ще можете да верифицирате Вашата карта с която ще оперирате. След като въведете данните от картата ще получите имейл с връзка и инструкции как да разпознаете и въведете в ПейПал (ПайПал)сметката си кода от ПейПал в извлечение от транзакциите на вашата банкова сметка, което можете да получите по начините описани по-горе - лично в банката, на банкомат или ако имате достъп онлайн до банковата си сметка.
 
 
 

Допълнителна информация